Заповядайте в нашите мезонети в близост до брега на прекрасния гръцки Paralia Ofriniou

Прекрасна крайбрежна ивица

Прекрасна крайбрежна ивица


17 километрова непрекъсната плажна ивица наградена със син флаг. Селището привлича хиляди посетители през летния сезон. Намира се в близост до основни забележителности, на 5 км от Амфиполи, на около 60 км от градовете Кавала, Драма и Серес и на 100 км от Солун.

История, паметници... пътешествие в миналото

История, паметници... пътешествие в миналото


Costa Оfrynio се намира между два града, процъфтяващи в древността: Амфиполи и Филипи, които са били свързани в древността с голям път – Егнатия. Пристанището на Амфиполи е било Киона, днешното Costa Оfrynio , откъдето флотът на Александър Велики тръгва за далечния си поход в Индия.
Филипи от друга страна, бележи началото на християнска Европа, тъй като това е първият европейски град, в който апостолът на православните народи Павел провъзгласява християнството и покръства първата европейска християнка – Лидия.
Амфиполи, само на 6 км от Costa Оfrynio, е отправна точка за по-широката област. „Лъвът от Амфиполи“ и съвременните разкопки в „Гробницата Каста“ педизвикаха голям световен интерес за целия район, което се основава на дългогодишната и славна история на това място.
Археологическият музей в района, но също така и редица римски, старогръцки и византийски паметници, предизвикват у посетителя силна мотивация да ги посети и да им се полюбува отблизо.

 

Паметник в чест на Лаомедонт от Митилена

Паметник в чест на Лаомедонт от Митилена


Според археолога Димитрис Лазаридис паметникът е построен в чест на Лаомедонт от Митилена, важен адмирал на Александър Велики, и се смята, че е на върха на наскоро открития гроб Каста. Фигурата на лъвското тяло е с височина 4 метра, главата вече има ширина 2 метра, изцяло изработена от мрамор, което говори за високо образовано майсторство. Със сегашната си основа от още 4 метра се постига обща височина от 8 метра. Внушителен и мощен, къде може да е било първоначалното му местоположение?

Природа, околна среда... забавления

Природа, околна среда... забавления


Освен че Costa Оfrynio е красива морска дестинация,в непосредствена близост се издига „златната“ планина Пангео, предлагаща на посетителя възможността „планина и море“.
Планината Пангео е място с особена природна красота, включено в общоевропейската екологична мрежа NATURA, с богата флора и фауна, горски пътеки, но и пещери със скални рисунки. С други думи това е истинско предизвикателство за любителите на алтернативния туризъм!
В Costa Оfrynio има и две яхтени пристанища, където можат да акустират ветроходни лодки, а на разположение на посетителя са малки лодки, ако сте решили да се насладите на риболов!

Danai Maisonette - Paralia Ofriniou Greece

Заповядайте в нашите мезонети в близост до брега на прекрания гръцки Paralia Ofriniou

Гърция, Паралия Офринио 64008

  Къщите
Мезонетите
УДОБСТВА
Paralia Ofriniou
BOOK NOW!
ПОЛЕЗНО
КОНТАКТИ

+306 999 502 293 +359 879 962 744
  BOOK NOW!
EN BG GR